PKN
 Protestantse Gemeente Almelo
 
Nieuwe voorzitter SchuldHulpMaatje Almelo (7-06-2016) Nieuwe voorzitter SchuldHulpMaatje Almelo (7-06-2016)
PERSBERICHT

SchuldHulpMaatje Almelo is sinds 2013 actief in Almelo. Dat doet ze onder de naam Stichting Budget Op Orde Almelo. Tot voor kort was dhr. Jan Nijmeijer voorzitter van het stichtingsbestuur. Onder zijn bezielende leiding is SchuldHulpMaatje gestart en uitgegroeid tot een vrijwilligersorganisatie die maatschappelijk relevant is in Almelo.

Om ook de komende jaren het werk goed op te kunnen pakken is besloten om een heldere scheiding aan te brengen tussen de coördinatoren van SchuldHulpMaatje Almelo en het stichtingsbestuur. Jan blijft bij het werk nauw bij betrokken als backoffice voor de coördinatoren en hij vervult een brugfunctie tussen coördinatoren en stichtingsbestuur.

Foto: rechts aftredend voorzitter Jan Nijmeijer, links Rob van RoekelNieuwe voorzitter
Nieuwe voorzitter is dhr. Rob van Roekel (links op de foto). Rob is bekend als eigenaar van The Read Shop in Almelo, als voorzitter van de winkeliersvereniging Sluitersveld en als lid van de raad van toezicht van het openbaar primair onderwijs in Almelo. Een welkome aanvulling voor het stichtingsbestuur.

SchuldHulpMaatje
SchuldHulpMaatje Almelo heeft ten doel het voorkomen en oplossen van financiële schuldproblematiek van particulieren. SchuldHulpMaatje Almelo zet daarvoor SchuldHulpMaatjes in die op vrijwillige basis werken. De maatjes worden allen door SHM Almelo geselecteerd en conform landelijke uitgangspunten gecertificeerd. SchuldHulpMaatje Almelo zet dus louter vrijwillige- en gecertificeerde SchuldHulpMaatjes in die landelijk zijn geregistreerd.

Wat doet een SchuldHulpMaatje?
Jan Nijmeijer, aftredend voorzitter van SchuldHulpMaatje Almelo: “Als vrijwilliger zijn we de steun en toeverlaat van mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. We scheppen orde in de administratie, verwijzen naar instanties en motiveren mensen, ook als ze reeds in de schuldsanering terecht zijn gekomen. SchulpHulpMaatjes doen niet zelf aan schuldsanering”.

Dankzij een bijdrage uit de zogeheten Klijnsma gelden via het Armoedepact Almelo kan SchuldHulpMaatje dit en komend jaar nieuwe maatjes gaan opleiden. De eerstvolgende trainingsronde staat inmiddels gepland voor oktober dit jaar.
terug
 
 

Inloggen


Website
Hebt u vragen, opmerkingen of
aanvullingen op deze site?
Neem a.u.b. contact op met
 
Kerkbalans digitaal

kerkbalans digitaal
 
 
Contact - Kerkelijk bureau
Klik op meer
 
Links wijkgemeenten
Wijkgemeenten in Almelo:
 
Nieuw op de site
meer
 
Links Kerkdienst beluisteren
Via bijgaande links kunt u de kerkdiensten beluisteren van de:
Wijkgemeente de Bleek
Wijkgemeente de Ontmoeting
Wijkgemeente Grote Kerk
Wijkgemeente NOACH
Wijkgemeente Pnielkerk
 
Financiële bijdragen
Wilt u de Protestantse
Gemeente Almelo financieel
steunen?
klik op meer
 
Privacyverklaring
Kijk hier voor de privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.